Kas ir pats būtiskākais dabīga ierauga maizei?

Tikai pietiekoši ilgai raudzēšanai pakļauts glutēns ir piemērots lietošanai veselīgā uzturā. Pētījumu, kuros tika salīdzināta ar raugu raudzētas un ar dabisko ieraugu raudzētas maizes ietekme, pētnieki secinājumos ziņoja, ka dabiski raudzēta maize ievērojami pazemina glikozes līmeni un insulīna rezistenci un labāk apmierina izsalkumu kā citu veidu maizes.

Ierauga pagatavošanas principi.

Ir "jānoķer" gaisā esošās pareizās baktērijas. Ne katra telpa tam būs piemērota. Kā to izdarīt? Princips vienkāršs. Sajauciet miltus ar ūdeni un gaidiet. :) Precīzāk - sajauciet bio rudzu vai kviešu miltus (atkarībā, no kādiem miltiem vēlaties cept savu maizi) ar ūdeni apmēram skāba krējuma konsistencē, pārsedziet ar audumu un gaidiet. Temperatūra vēlams 20 - 26 pēc Celsija. Pēc divām - trim dienām ierauga masā vajadzētu parādīties gaisa burbulīšiem un ierauga smaržai vajadzētu būt viegli skābenai. Tad varat cept maizi. Par to, kā cept maizi un strādāt ar ieraugu, atradīsiet 100 receptes, ja kaut nedaudz pameklēsiet. Katram tāpat būs sava. Tas arī principā viss noslēpums. Ja ieraugs izdala nepatīkamu smaržu un nav kaut nedaudz "pacēlies" tad sākam visu no jauna. :)

bread





avatar 1
Žurnāls "Saimnieks"
“Cēsīs var iegādāties īpašu maizīti, ceptu pēc maiznieka Agņa Elpera izstrādātas tehnoloģijas. Tas viss sācies kā vaļasprieks, kā sirdslieta...”
avatar 2
Žurnāls "Četras sezonas"
“Cēsu Maize ir īsts dārgums ne tikai pašiem cēsniekiem, bet jebkuram maizes mīlim. .”
avatar 1
Žurnāls "Praktiskais latvietis"
“Kad omulīgajā maiznīcā ienāk zinātkārs pircējs, viņam ir iespēja apskatīties, kādas izejvielas tiek izmantotas maizes cepšanai.”