Milti tiek malti senlaicīgās akmens dzirnavās. Tas maizei piedod īpašu garšu un smaržu!

Kas ir tik īpašs akmens dzirnavās?

Akmens dzirnavās maltajiem miltiem ir vairākas priekšrocības. Visas grauda sastāvdaļas saglabājas atbilstoši dabiskajām proporcijām. Tādēļ, ka ar akmeņiem malšana notiek lēnām, kviešu dīglis netiek pakļauts pārāk augstai temperatūrai. Karstuma ietekmē dīgļa sastāvā esošie tauki oksidējas un sasmok, kā rezultātā daudzi vitamīni noārdās. To, cik svarīgi ir maizes gatavošanā izmantot svaigus akmeņu dzirnavās maltus miltus, atklāja pētījumos Vācijā.

Dzirnavas darbībā

avatar 1
Žurnāls "Četras sezonas"
“Cēsu Maize ir īsts dārgums ne tikai pašiem cēsniekiem, bet jebkuram maizes mīlim.”
avatar 2
Žurnāls "Saimnieks"
“Cēsīs var iegādāties īpašu maizīti, ceptu pēc maiznieka Agņa Elpera izstrādātas tehnoloģijas. Tas viss sācies kā vaļasprieks, kā sirdslieta...”
avatar 1
Žurnāls "Praktiskais latvietis"
“Kad omulīgajā maiznīcā ienāk zinātkārs pircējs, viņam ir iespēja apskatīties, kādas izejvielas tiek izmantotas maizes cepšanai.”